zondag 9 november 2014

Shrek



1 van mijn meest favoriete kinderfilm is Shrek! Gewoon alles uit die film is gewoon grappig. Het is een film van Dreamworks. Om te beginnen is Shrek een sagereinige oger in een moeras die iedereen weg jaagt en iedereen is bang voor hem dus hij heeft het rijk alleen. Tot ezel komt en graag vrienden wil worden met Shrek alleen Shrek heeft daar niet zo'n behoefte aan. Niet veel later zit zijn hele moeras vol met sprookjesfiguren dus nu heeft Shrek helemaal geen rust meer en zijn huis is in beslag genomen door alle sprookjes figuren.Shrek is daar totaal niet blij mee en alle sprookjes figuren werden daar gedropt door Lord Farquaad.Shrek gaat vervolgens naar Lord Farquaad en daar krijgt hij een deal, als Shrek prinses Fiona bevrijd uit een toren met een draak dan worden alle sprookjes figuren weggehaald en kan hij verder rustig leven. En het zal Shrek niet zijn als dit allemaal niet zo makkelijk gaat.





Shrek gaat samen met ezel op pad en gaat naar prinses Fiona. Op zich is prinses Fiona redden nog niet zo heel lastig maar het is vooral de reis terug die even duurt. War Shrek en ezel niet weten en Lord Farquaad ook niet is dat prinses Fiona een vloek over zich heeft dat als het donker wordt ze een oger wordt. En als ze een een kus krijgt van haar ware liefde kan ze pas 1 van de 2 worden dus of een mensen of een oger. Dat is ook de reden waarom ze met Shrek is meegegaan naar  Lord Farquaad omdat ze hoopt dat hij haar ware liefde is zodat ze mens zal blijven.

Wat al een beetje te verwachten is gebeurd. Shrek wordt verliefd op Fiona en Fiona op Shrek. En ook ezel vind z'n ware liefde hij is verliefd op de draak van de hoge toren en de draak is verliefd op ezel.

Ik wil jullie natuurlijk niet alle details vertellen want ik raad zeker aan hem zelf te gaan kijken want het is echt een hele leuke film! Er zit veel humor in vooral en dat is wat deze film zo leuk maakt.
Er zijn ook in totaal 4 Shrek films gemaakt dus dat zegt ook wel wat over deze film toch.
Ik geef Shrek 4 sterren!


Wat vinden jullie van de film Shrek? Laat het weten in de comments.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten