woensdag 19 november 2014

Maleficent


Vandaag een review over een Disney film met een slechterik, of toch niet? In Maleficent zie je hoe Maleficent slecht is geworden en waarom ze doornroosje (aurora) vervloekt. Ik vind het wel mooi dat je nu een keer de andere kant van een sprookje ziet en dat maakt het gelijk een heel ander verhaal.

De film begint als Maleficent nog een klein meisje is. Zij leeft in het dorpje Moors. Naast de Moors heb je nog een dorpje met gewone mensen. Hun zijn altijd jaloers op de Moors en willen beter zijn dan hun alleen dat lukt niet. In de Moors leven ook meer mythische wezentjes zoals elfjes, Op een dag is er een jongen in de Moors geweest en die heeft iets meegenomen. Maleficent zegt dat hij het terug moet geven en dat doet hij. Ook al zijn ze van verschillende dorpen en mogen ze elkaar eigenlijk helemaal niet zien worden ze vrienden. Ze zien elkaar veel en gaan jarenlang goed met elkaar om. Ze hebben ook 1 ding gemeen. Ze hebben beide geen ouders meer. Stefan (de jongen) wil 1 ding heel graag. Hij wil koning worden. Hij is namelijk opgegroeid op een boerderij en dat wil hij niet meer. Als Maleficent 16 jaar oud wordt krijgt ze als cadeau van Stefan een ware liefdeskus. Maleficent is ook stapel verliefd op Stefan. Alleen door zijn droom om koning te worden gaat het mis tussen hun omdat Maleficent dit niet snapt.


Stefan gaat werken voor de koning en die plannen een gevecht tegen de Moors zodat ze hun land kunnen krijgen. Maleficent zorgt er alleen voor dat het niet lukt en de koning van het andere dorp gewond raakt. Hij weet dat hij niet lang meer koning is en wil dat Maleficent wordt afgemaakt. De persoon die dat doet mag met zijn dochter trouwen en wordt dus koning.
Stefan ziet dit als een mooie kans en ontmoet Maleficent en doet alsof hij weer vrienden wil worden. Hij geeft haar iets te drinken waarvan ze in slaap valt. Hij wil haar eerst vermoorden maar dat kan hij niet maar hij moet toch bewijzen dat ze niet meer leeft. Om dat te doen snijd hij de vleugels van Maleficent af. Als Maleficent wakker wordt ontdekt ze dit en is ze in diepe rouw en heeft een hekel aan Stefan. Ze vroed op wraak.

Als ze hoort dat hij en z'n vrouw een dochter hebben gekregen gaat ze daar heen en spreekt een vloek over haar uit, ze zou zich op haar 16de verjaardag aan een spinnenweel prikken en dan in diepe slaap raken, pas als ze wordt gekust met een echte liefdeskus zou je pas weer ontwaken. Om Aurora te beschermen gaat ze met de 3 elfjes in het bos wonen tot 1 dag na haar 16de verjaardag zodat Maleficent haar niet zou kunnen vinden. Ze vind haar allee al heel erg snel alleen dit maakt ze niet bekend. Ze blijft daarna wel altijd in de buurt om een oogje op Aurora te houden.

Hoe het verder gaat moeten jullie zelf gaan kijken. Ik vond het wel een mooie film, zeker omdat je het verhaal eens van de andere kant ziet. En je Maleficent nu veel beter kan begrijpen en je ziet dat ze zo slecht nog niet is. Ik raad deze film zeker aan om eens te bekijken. Het is niet een film met heel veel actie maar wel met een mooi verhaal.

Ik geef deze film 4 sterren omdat het verhaal me gewoon raakte.
Hebben jullie deze film al gezien? Zo ja want vond je er van? Laat het weten in de comments.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten