donderdag 20 november 2014

Netflix aanrader: Monsters University

Om in het Disney thema te blijven vandaag een extra kinderfilm review maar tegelijk wel een Netflix aanrader want deze film staat ook op Netflix. Vandaag een review over de film Monsters University.
Dit is het vervolg op Monsters & Co. Het is wel een vervolg alleen ga je terug in de tijd. Je gaat namelijk zien hoe Sulley en Mike elkaar ontmoeten op de universiteit. En dan zien we dat ze niet altijd beste vrienden waren.

Persoonlijk vind ik deze film leuke dan de orginele Monsters & Co. Die was ook wel leuk maar deze heeft wat meer humor vind ik zelf. Je volgt in het begin van de film vooral Mike. Mike is altijd al een klein monster geweest en wil schrikker worden. Dat wil hij al helemaal als hij eens met school naar Monsters Inc. gaat en ziet hoe alles in z'n werk gaat. Hij krijgt het zelfs voor elkaar om een kamer stiekem in te vluchten. Als hij daar uit komt krijgt hij de Monster University pet van de schrikker omdat hij zo onder de indruk is van Mike dat hij hem niet door heeft gehad. Vanaf die dag wil Mike niks anders dan schrikker worden en naar de Monster University gaan.



Daarna begint het echt hij gaat naar de universiteit maar als snel wordt hem eigenlijk duidelijk gemaakt dat hij geen schrikker zal worden omdat hij niet eng is. Toch geeft hij niet op en studeerd hard om toch schrikker te kunnen worden. In die tijd heeft hij een hekel aan Sulley omdat hij de zoon is van een schrikker en hij het veel makkelijker kan. Sulley studeert nooit en denkt dan alsnog wel schrikker te worden. Als de 2 een examen moeten afleggen krijgen ze ruzie en valt er een schrik capsule om van Dr. Abigail. Die gaat kapot en Sulley en Mike moeten de studie tot schrikker verlaten.
Er is op de universiteit een schrik wedstrijd en als het Mike en Sulley lukt om dat te winnen mogen ze weer terug naar de lessen van Schrikker. Helaas hebben Mike en Sulley niet het beste team, het zijn vooral wat sulletjes maar toch zijn ze samen wel sterk. Hun studentenhuis wordt ook in het huis van de moeder van 1 van de studenten. De moeder van hem komt hem ook regelmatig lastig vallen. En een andere student is verliefd op zijn moeder hij is ook al volwassen maar zit nog steeds op de universiteit omdat hij niet weg wilt.

Hoe de film verder zal gaan ga ik natuurlijk niet verklappen maar het is een grappige en leuke film. En wat ik eerder al zei zit er veel humor in deze film.
Ik geef deze film ook 4 sterren omdat ik hem echt heel erg leuk vond.
Nou als jullie deze film nou ook willen zien, hij staat op Netflix maar hij is natuurlijk ook gewoon op DVD te koop.
Hebben jullie deze film al eens gezien? Zo ja wat vond je er van? Laat het weten in de comments.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten