woensdag 12 november 2014

The Fault in Our stars


Pas geleden had ik een blogpost over huilfilms.. Nou als ik deze film iets eerder had gezien was deze daar zeker in voor gekomen, het is echt een hele mooie maar vooral emotionele film. Deze film is gemaakt naar aanleiding van het boek The Fault in Our stars van John Green.

De film gaat om te beginnen over Hazel Grace. Hazel heeft een ongeneselijke ziekte, namelijk schildklierkanker. De kanker is bij haar helaas uitgezaaid en vooral haar longen hebben het zwaar, ze heeft daarom ook altijd een zuurstoftank bij zich. Door haar ziekte is ze wat depressief geworden en om daar wat tegen te doen moet ze van haar moeder en dokter naar een praatgroep. Zelf vind ze het niks maar om haar moeder een goed gevoel te geven gaat ze wel. Op de praatgroep leert ze Augustus Waters kenner. De grootste angst van Augustus is om vergeten te worden en hij wil er dus alles aan doen dat dat niet gebeurd. Hij is zijn been verloren door een tumor in zijn been.



Hazel vind Augustus wel interessant en andersom ook, Augustus nodigt Hazel dan ook bij hem thuis uit. Daarna kan Hazel alleen nog maar aan hem denken. Hazel is een groot fan van het boek 'vorstelijke beproeving". Ze wil graag nog wat antwoorden wat het boek niet geeft en mailt te schrijver meerdere keren. Augustus weet dat dit haar grootste wens is en wil haar helpen en krijgt het voor elkaar de schrijver te mailen en ook antwoord te krijgen, en ze woorden door hem uitgenodigd in Amsterdam om hem te ontmoeten.
Hazel heeft helaas geen geld om daarheen te kunnen en haar ouders ook niet. Augustus heeft nog een wens van een goed doel over en heeft die ingewisseld voor 3 vliegtickets en verblijf in Amsterdam zodat ze de schrijven kunnen ontmoeten. Eenmaal in Amsterdam geeft Hazel toe toch wel verliefd te zijn op Augustus. Haar moeder die ook mee is op deze reis vind het alleen maar leuk voor haar dochter omdat ze haar weer gelukkig ziet. De ontmoeting met de schrijver valt wel viel tegen omdat hij heel bot is en eigenlijk helemaal geen antwoorden geeft, maar ondanks dat maken ze er mooie dagen van in Amsterdam. Op de laatste dag in Amsterdam zitten Hazel en Augustus even alleen en dan vertelt Augustus dat hij een scan heeft gehad die aanwijst dat hij weer kanker heeft en dus weer ziek is.
Eenmaal in Amerika terug gaat het snel slechter met Augustus. Hazel probeert en zoveel mogelijk voor hem te zijn. Augustus kan het alleen niet uitstaan dat hij vergeten zal worden maar Hazel helpt hem hierbij. Augustus regelt zijn eigen nep-begrafenis omdat hij er natuurlijk zelf niet is bij zijn eigen wil hij toch graag zien wat Hazel en zijn beste vriend zullen zeggen over hem. Niet veel later daarna overlijd Augustus. Het einde is nogal raar omdat de schrijven uit Amsterdam op de begrafenis is. Dat blijkt een gunst te zijn van Augustus die hem een mail heeft geschreven die hij aan Hazel moet geven.
Het is een zeer emotionele film. Eerst door de ziekte van Hazel. En later die van Augustus. Ik zeg ook eerlijk dat ik dat niet verwacht had. Ik wil na deze film ook zeker het boek gaan lezen want die lijkt me ook erg mooi. Wat ik ook nog even kwijt moet is dat ik vind dat de acteurs het echt goed deden in deze film. Echt een onbeschrijfbare mooie film die iedereen een keer gezien moet hebben!

Ik geef deze film dan ook gewoon 5 sterren!
De film is te koop op DVD of Blu-ray, Op dvd kost hij bij bol.com €14,99 en de Blu-ray €16,99.

Wat trouwens een grappig weetje is dat de acteurs die Hazel en Augustus spelen in de film Divergent ook beide in de film spelen, de actrice die Hazel speelt heeft daarin ook te hoofdrol en de acteur die Augustus speelt heeft een wat kleinere rol maar dan speelt hij de broer van Hazel (Tris).

Hebben jullie deze film al gezien? Zoja wat vonden jullie ervan? Laat het weten in de comments.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten