zondag 2 november 2014

Wreck-it Ralph

Vandaag schrijf ik een review over een kinderfilm. Het is de film Wreck-it Ralph. Deze film is van Disney en dit maakt de 52ste film in de Disney classic reeks.
Deze film gaat zoals de titel al verraad over Ralph. Ralph is de slechterik in het spel fix-it Felix Jr.
Ralph wordt keer op keer weer verslagen door Felix en hij mag niet in het grote mooie hotel. Hij woont op de vuilnisbelt ernaast. Iedere keer als Felix weer wint krijgt hij een medaille en dat zou Ralph nou ook wel eens willen, maar hoe? Hij blijft de slechterik. Hij verteld dit tijdens de bijeenkomst van alle slechteriken. Ralph wil geen schurk meer zijn.
Ralph wil zo graag een medaille winnen dat hij naar andere spellen naar binnen gaat zodat hij daar een medaille kan gaan krijgen. Hij denkt er alleen niet aan dat zijn eigen spel zonder hem niet gespeeld kan worden en als hij te lang weg zal blijven de stekker uit zijn spel zal gaan.
Hij beland in Hero's Duty en zorgt er met wel wat moeite voor dat hij een medaille krijgt en beland dan alleen wel weer in Sugar Rush. Daar ontmoet hij Vanellope. Zij is ook een buitenstaander omdat ze een glitch is en dus nooit echt mee mag doen met het spel. Ralph vind dit wel zielig en gaat haar helpen.
King candy overtuigt Ralph er alleen van dat Vanellope echt niet mee mag racen en Ralph vernield dan de racewagen van Vanellope en krijgt zijn medaille terug van King candy. Dan gaat hij terug naar z'n eigen game en daar komt hij er achter dan er niemand meer is omdat ze allemaal Ralph aan het zoeken zijn. Vanuit z'n eigen game ziet hij ineens Sugar rush en dan ziet hij dat Vanellope wel op de game staat en er dus eigenlijk wel gewoon in hoort. Hij gaat snel terug naar Sugar rush om Vanellope te helpen. Het blijkt dat king candy eigenlijk Turbo is. Turbo is een persoon van een oud spel wat weg is gehaald nadat Turbo er zelf voor had gezorgd dat z'n eigen game en nog een ander gestopt werden. Turbo kon het alleen nog steeds niet uitstaan en was dus naar Sugar rush gegaan en had het spel zo aangepast van Vanellope een glitch werd en hij zelf mee kon doen aan het spel.
Ralph heeft toen hij van Hero's Duty naar Sugar rush werd gelanceerd een cy-bug meegenomen en die heeft zich in Sugar rush vermenigvuldigd en die zorgen er bijna voor dat Sugar rush vernield wordt. Iedereen kan vluchten behalve Vanellope omdat ze een glitch is. Ralph ziet dat en zorgt ervoor dat de cy-bugs worden vernietigt en dan wordt ook Turbo vernietigd.

Als alles weer goed is in Sugar rush en Vanellope eindelijk kan racen gaan Ralph en alle andere snel terug naar hun eigen game zodat hij weer werkt en niet de stekker er uit getrokken zou worden. Felix en de andere waarderen Ralph nu meer en ook Ralph ziet alles wat roos kleuriger want als hij bovenaan het gebouw is kan hij even Sugar rush zien.
Ik vond het echt een hele mooie Disney film en wat ik vooral grappig vond dat je ook karakters zag van bekende games zoals de draak uit Mario en een spook uit Pac-man en nog meer andere.
Je leert van deze film dat ook de slechterik iets goeds in zich heeft en ook gevoelens heeft.
Ik geef deze film 3 sterren omdat ik wel iets betere films gezien hem maar hij zeker wel leuk is om op een zondagmiddag te kijken.


Hebben jullie deze film al gezien? En zo ja wat vonden jullie van deze film laat het weten in de comments.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten